Via Vai schoenen? Bezoek Contessa

Reading time:

Ik overdrijf niet als ik zeg dat er misschien wel honderd duizenden schoenenmerken op de wereld zijn. Van de grote merken (Armani, Gucci en Hugo Boss) tot de eigen merk schoenen van bijvoorbeeld de Zeeman, de ZARA of de H & M. Iedereen heeft wel een favoriet merk en ik zal jullie in dit artikel vertellen waarom Via Vai schoenen al jaren mijn favoriete schoenen zijn.

Mijn eerste kennismaking

Voor alles is een eerste keer, dus ook voor het zien, voelen en aandoen van schoenen. Het moet inmiddels zo’n tien jaar geleden zijn dat ik voor het eerst in aanraking kwam met een paar schoenen van het merk Via Vai. Het klinkt als een Italiaans merk en Italië en mode doen het natuurlijk goed samen (denk maar aan de grote modehuizen in het land van de laars). De Via Vai schoen die ik in de stad zag, sprong voor mij direct in het oog en alsof het zo moest zijn, was de schoen die in de etalage stond juist in mijn maat. Ik heb hem dan ook direct aangedaan en ik moet zeggen: vanaf de eerste seconde zat deze als gegoten. Jullie begrijpen dus wel dat ik met dit paar schoenen de winkel heb verlaten.

Door de jaren heen

Na de aankoop van dat eerste paar Via Vai schoenen, heb ik zeker nog een stuk of tien a vijftien paar van dit merk aangeschaft. Gewoon omdat ik gek was op het type schoen en mijn liefde voor het merk ook groeide. Het mooie aan schoenen van dit merk is dat ze altijd herkenbaar zijn. Ze zijn namelijk ontzettend elegant en daarnaast ook nog eens klassiek. Vooral van dat laatste houd ik. Ik gruwel bijvoorbeeld van een paar goedkope sneakers of gympies.

Er is veel veranderd

Nu bevinden we ons al in het jaar 2014 en er is in die jaren veel veranderd. Ook Via Vai, dat overigens gewoon een Nederlands merk is, is met zijn tijd meegegaan en heeft bijvoorbeeld ook wat hippere schoenen in het assortiment. Maar bij me zelf is er ook heel wat veranderd, want steeds vaker komt het voor dat ik een paar schoenen van Via Vai via het internet aanschaf. In een geschikte webwinkel, zoals http://www.contessa.nl/merken/via-vai, werkt dat prima. Mijn eigen maat ken ik inmiddels wel en als de schoenen toch niet goed zijn kan ik ze gewoon terugsturen naar http://www.contessa.nl/merken/via-vai.

Komt er nog een verandering aan?

Het gevaar aan het kopen van schoenen via webshops als http://www.contessa.nl/merken/via-vai is trouwens wel dat je er aan verslaafd raakt. Je telefoon, tablet of computer is namelijk vaak in de buurt en voor je het weet surf je naar http://www.contessa.nl/merken/via-vai. Als je schoenen in de stad gaat kopen is dat wel anders: dat doe je namelijk (hoogstens) één keer in de maand. Ik ben benieuwd welke veranderingen er nog meer aankomen. Gaat het bijvoorbeeld zo zijn dat ik helemaal mijn eigen Via Vai schoen kan ontwerpen? Bij andere merken (volgens mij bij Nike en Adidas) kan dat wel al. Het zou me heerlijk lijken als dat straks ook kan op http://www.contessa.nl/merken/via-vai.