Overkoepelende term in plastische chirurgie: injectables

Reading time:

dit bedrijf biedt onder andere injectables aanIn de wereld van de plastische chirurgie is er van alles mogelijk. Je hebt vast wel eens van het woord botox gehoord. Dit is een van de meest voorkomende behandelwijzen op het gebied van plastische chirurgie. In de komende alinea’s probeer ik u wat meer informatie te geven over plastische chirurgie.

 

Waarom?

Een denkrimpel waar u liever van af wilt zijn. Of een paar vollere lippen, waarmee u net wat meer aandacht krijgt als u over straat loopt. Het kunnen twee redenen zijn om naar de plastisch chirurg te stappen. Het klinkt misschien raar, maar veel mensen hebben last met hun eigen uiterlijk en worden op deze manier wat zekerder van hunzelf. Het ‘waarom’ van een plastisch chirurg is hiermee direct behandeld.

 

Soorten plastische chirurgie

In feiten kunnen we een onderscheid maken tussen twee hoofdvormen in de plastische chirurgie. Deze twee hoofdvormen zijn de fillers en de botuline toxine. Die laatste groep staat ook wel bekend als botox. De overkoepelende naam van deze twee soorten plastische chirurgie luidt trouwens injectables. Fillers worden gebruikt om rimpels of lippen mee te vullen, terwijl botox tot effect heeft dat de spieren ontspannen (en de huid dus strakker wordt).

 

Injectables

Bovenstaande injectables kunnen ook weer verder onderverdeeld worden. FIllers zijn bijvoorbeeld onder te verdelen in vier groepen. De eerste groep is de niet-permanente fillers groep. Deze vorm van fillers vult simpelweg, maar het resultaat is dus niet blijvend. Daarnaast zijn er de permanente fillers, maar eigenlijk komen deze middelen niet meer voor. Daarvoor zijn er in het verleden teveel complicaties geweest bij patiënten. Naast deze twee groepen zijn er ook de biostimulerende of collageen aanmakende fillers. Deze fillers doen meer dan vullen en maken ook collageen aan in de huid. Ook de middelen die in deze behandeling worden gebruikt worden volledig afgebroken, alleen is het effect net wat langer dan bij de niet-permanente fillers. Tot slot is er een groep fillers met de naam lichaamseigen materiaal. Een voorbeeld hiervan is lipofilling.

 

Rits injectables

Een hele rits met injectables dus. Bent u nu benieuwd naar bijvoorbeeld de prijzen van deze injectables? Zoek dan even op het internet. Let wel op, want er kunnen ook oplichters tussen deze aanbieders zitten.