Matras 140×200 centimeter: net wat meer ruimte?

Reading time:

bestel hier een matras 140x200Over een aantal maanden ga ik samenwonen met mijn vriendin. We hebben al wat jaren verkering, maar nu gaan we de stap maken en in hetzelfde huis wonen. Zowel mijn vriendin (Maaike) als ik hebben wel een bed, maar deze staat te boek als een twijfelaartje. Volgens mij zijn de afmetingen twee beter bij ruim één meter (120 centimeter). Is het raadzaam om een bed en matras 140×200 centimeter aan te schaffen?

 

Gewenning

Volgens mij is het voor een groot deel ook een kwestie van gewenning. Zowel Maaike als ik zijn gewend om in een twijfelaar te slapen, ook samen. Maar wellicht dat een matras 140×200 centimeter wel net wat meer comfortabel ligt. Zijn er op dit forum mensen die kunnen spreken over ervaringen van het overstappen naar een matras 140×200 centimeter?

 

Waar moeten we zijn?

Mocht het nu zo zijn dat het inderdaad beter is om over te stappen naar een matras 140×200 centimeter: waar moeten we dan zijn? Moeten we bij de bekende winkels op het gebied van bedden en matrassen? Dan bedoel ik winkels als Auping, Beter Bed of Swiss Sense. Of is het tegenwoordig beter en voordeliger om online op zoek te gaan naar geschikte bedden en matrassen?

 

Groentjes

Volgens mij heeft u het wel door: wij zijn complete groentjes als het aankomt op het kopen van bedden of matrassen. De bedden die Maaike en ik nu in gebruik hebben, hebben we beide van onze ouders gehad. Maar die fase is voorbij en nu willen we graag zelf bepalen of en wat voor bed we gaan kopen. Eerlijk gezegd zien we het niet zo zitten om de eerste maanden nog op een oud bed te slapen, als we uiteindelijk toch een nieuw bed gaan kopen. Het is voor ons dus van belang om vooraf een beslissing te maken.

 

Webshops ogen goedkoper

Maar even terugkomend op de wijze waarop we een nieuw bed en matras zouden moeten aanschaffen. Op het oog lijken webshops goedkoper dan de speciaalzaken die ik hier in de stad ken. Waarschijnlijk heeft dat te maken met de lagere kostenposten die deze webshops hebben. Voor mij ogen de webshops een stuk goedkoper dan de fysieke winkels. Als we al gaan kopen, denk ik ook dat we dit in een webwinkel moeten gaan doen.