Incassovergelijker vergelijkt ook werkwijzes

Reading time:

dit is een vergelijker van incassobureausIncassobureaus werken allemaal op hun eigen wijze. De tarieven bij bureaus kunnen nogal van elkaar verschillen en bij sommige bureaus bent u soms helemaal niets kwijt. Dat laatste zou trouwens een slecht teken zijn, want dat houdt in dat het incassobureau een zaak niet heeft kunnen winnen voor u.

 

De vergelijking met de advocatuur

Net als in de advocatuur kan het zijn dat u een incassobureau inhuurt dat werkt volgens het ‘no cure, no pay’ principe. Wat houdt dit principe dan precies in? Dat zal ik u in de volgende zinnen proberen uit te leggen. In feiten komt het er op neer dat u niets hoeft te betalen als het incassobureau geen succes boekt. Stel dus dat u een bureau in de arm neemt om 10.000 euro bij een zakenpartner los te krijgen (omdat deze in uw ogen niet voldaan heeft aan de contractuele verplichtingen), maar dit niet lukt, hoeft u geen cent te betalen aan het incassobureau. Raar, maar waar. En zoals eerder gezegd: ook met advocaten werkt dit zo. Dit is vooral aantrekkelijk voor mensen die niet heel veel geld hebben om een goede advocaat in te huren. De gok is dan niet zo groot, aangezien een verloren partij u financieel niet zoveel kost.

 

Incassovergelijker op het internet

Genoeg over de ‘no cure, no pay’ werkwijze van verschillende incassobureaus. Op het internet zijn er websites die te boek staan als incassovergelijker. Op zulke websites kunt u, hoe kan het ook anders, incassobureaus met elkaar vergelijken. Een voorbeeld van zo’n incassovergelijker is de website incassobureauselectie.nl. Er zijn heel veel bureaus aangesloten bij deze vergelijkende website en het grote voordeel is dat deze bureaus allemaal minimaal tien jaar ervaring hebben in het vak. U krijgt dus niet te maken met een of ander kantoor dat de sporen nog moet verdienen in de wereld van incassobureaus.

 

Wat moet je er mee?

Allemaal leuk en aardig, zo’n incassovergelijker, maar wat moeten we er mee? Dat zal ik u vertellen. Uiteraard is de website alleen interessant voor mensen die op zoek zijn naar een incassobureau. Met de incassovergelijker vindt u namelijk het incassobureau dat het beste bij u past. In het verleden zou u zelf op zoek moeten naar een gepast incassobureau, maar dat hoeft nu dus niet meer. U voert in waaraan het bureau moet voldoen en vervolgens doet de incassovergelijker op de website het werk voor u.

 

De werkwijze ligt iets anders

De werkwijze op de incassovergelijker ligt wel wat genuanceerder. Want het is niet zo dat u direct een bureau gekoppeld krijgt aan uw zoektermen, zoals dat wel vaak het geval is op andere vergelijkende websites (bijvoorbeeld ziektekostenverzekeringvergelijker.nl of uitvaartverzekeringvergelijker.nl). U dient namelijk een offerte uit te schrijven naar een incassobureau dat wordt voorgesteld door de incassovergelijker. Deze offertes zijn vrijblijvend en er zit altijd wel een partij bij die kan inspelen op uw behoeftes. Mocht dit niet zo zijn, kunt u altijd nog overstappen naar een ander bureau dat is aangesloten bij de website. Surf snel naar incassobureauselectie.nl voor meer informatie.